Σιδεράκια και ντροπή.

Πολλοί ασθενείς , ενώ επιθυμούν να βελτιώσουν την εμφάνιση τους , ντρέπονται. Λόγο ηλικίας , λόγο εικόνας ,  το πως θα σχολιαστεί απο τον κοινωνικό τους περίγυρο και άλλα. Πολλές φορές μάλιστα το αποφασίζουν με πολύ αργοπορία . Δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η ορθοδοντική – τα Σιδεράκια δεν είναι ντροπή , είναι απο τα καλύτερα δώρα που μπορεί να κάνετε στον εαυτό σας ή στο παιδί σας . Το Ορθοδοντικό ιατρείο μας επιθυμεί όλοι , μικρά και μεγάλα παιδιά , να είναι περήφανοι για το χαμόγελο τους.  Αυτός ειναι και ο λόγος που κάνουμε οτι κάνουμε.

Τι κάνουμε εαν κάποιος το θεωρεί αστείο ? Σίγουρα κανείς δεν θέλει να κάνουν πλάκα εις βάρος του, αλλά υπάρχουν τρόποι να το διαχειριστούμε.

Σαν ανήλικοι τα παρακάτω μπορούν να μας βοηθήσουν:

1.Έχουμε αυτοπεποιθηση : , άν πάμε στο σχολείο ή στον χώρο εργασίας μας  με το στόμα κλειστό το κεφάλι σκυφτό και το χέρι μας μπροστά στο πρόσωπο θα δείξουμε ανασφάλεια. Αν όμως αντι για αυτά , είμαστε χαμογελαστοί ή ακόμα καλύτερα  καμαρώνουμε για  τα σιδεράκια μας, το πιό πιθανό είναι να μην σκεφτεί κανείς να κάνει κάποιο ανώριμο χαζό αστείο.

2.Σκεφτόμαστε το μέλλον :  Βάλαμε σιδεράκια γιατί θέλουμε ενα υπέροχο χαμόγελο.Στο μέλλον ίσια δόντια , αισθητικά και λειτουργικά τέλεια, είναι ένας λόγος που ακόμη και υποσυνείδητα μας ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση και βελτιώνουν την κοινωνική μας εικόνα και δείχνουμε σιγουριά. Έτσι την επόμενη φορά που κάποιος το θεωρήσει “αστείο” να θυμάστε οτι μόλις τελειώσει η ορθοδοντική σας θεραπεία , το χαμόγελο σας θα εντυπωσιάζει. Σε ένα με δύο χρόνια εσείς θα κοιτάτε το δικό τους στραβό χαμόγελο. Οταν θα φορέσουν ενήλικοι πλέον σιδεράκια εκείνοι που αστειεύονταν , εσείς θα ξέρετε οτι η δυσκολία σας έχει τελειώσει προ πολλού.

3.Το παίζουμε άνετοι : Μερικές φορές η καλύτερη λύση είναι να αδιαφορήσουμε  χαμογελώντας. Αν κάποιος μας ενοχλεί που φοράμε σιδεράκια , απλά χαμογελάμε , απομακρυνόμαστε ή κάνουμε πως δεν ακούμε . Οταν δείχνουμε οτι δεν μας ενοχλεί, οτι μας ειναι αδιάφορη μια κακή συμπεριφορά , πολύ απλά “τα τρολ μένουν νηστικά” διότι δεν έχουν πως να μας ενοχλήσουν.

4.Έχουμε απάντηση : Εαν επιθυμείτε να απομακρύνετε τους  επιτήδειους πλακατζιδες , μπορείτε πάντα να απαντήσετε με ένα δικό σας αστείο. Υπάρχουν πολλές ατάκες όπως “Τουλάχιστον το δικό μου πρόβλημα φτιάχνει” μέχρι ότι έξυπνο μπορείτε να σκεφτείτε. Αρκεί να έχετε σιγουριά και αυτοπεποιθηση !!

5.Βρίσκουμε κάποιον έμπιστο : Καμιά φορά , όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, χρειαζόμαστε έναν συνάνθρωπο να το εκμυστηρευτούμε. Τους γονείς μας , κάποιον απο την οικογένεια μας , τον καθηγητή ή δάσκαλο μας , ακόμα και τον ίδιο τον ορθοδοντικό μας .

Σαν ενήλικοι , οι τρόποι είναι κάπως πιο εύκολοι :

Φυσικά τακτικές που εφαρμόζουν οι μικροί μας ασθενείς μπορούν να εφαρμοστούν και στους ενήλικες , δηλαδή αυτοπεποίθηση χιούμορ και χαλαρή αντιμετώπιση άστοχων-ανώριμων σχολίων, και εστίαση στο μέλλον.  Οι ενήλικοι επιπλέον επιλέγουν , συνήθως , διάφανα σιδεράκια ή και αόρατη ορθοδοντική. Επιλογές που κάνουν δυσδιάκριτη την ορθοδοντική θεραπεία στους γύρω τους. Αυτό μπορεί να γίνει και με τους μικρότερους.

Το Ορθοδοντικό Ιατρείο του Κου Δ.Καπετάνου δεν ειναι το καλύτερο στην περιφέρεια  μόνο επειδή ,  παρέχει τις καλύτερες Ορθοδοντικές υπηρεσίες, έχει τα καλύτερα αποτελέσματα , έχει τους μικρότερους χρόνους θεραπείας ή απλά επειδή ειναι όμορφο σαν ιατρείο, αλλα επιπλέον διότι βλέπει τους ασθενείς του ώς μέλη της οικογενείας του. Δεσμεύετε σε κάθε ένα περιστατικό, οχι μόνο παρέχοντας τους τα καλύτερα σιδεράκια, αλλά παρέχοντας του πολλά περισσότερα. Στέκεται δίπλα σε κάθε ασθενή , ενθαρρύνοντας , ενημερώνοντας  και στηρίζοντας τον/την,  καθ΄όλη την διάρκεια της θεραπείας αλλά και μετά το τέλος αυτής.