Γιατί τα δόντια χάνουν την φυσική τους λευκότητα;

Είναι κυρίως συνέπεια της καθημερινής επαφής των δοντιών με χρωστικές ουσίες αν και εξαρτώντε και απο άλλους παραγοντες οπως γενετική προδιάθεση . Η συνέπεια της παρόδου της ηλικίας, της καθημερινής χρήσης φαρμάκων, καπνού, φαγητών και ποτών με χρωστικές είναι το χαμόγελό μας να χάνει την φυσική του ομορφιά.

Πως μπορώ να αποκτήσω ένα λευκότερο χαμόγελο;

Η πιο απλή διαδικασία επανάκτησης ενός λαμπερού χαμόγελου, είναι η λεύκανση. Η λεύκανση αποτελεί μια ασφαλή, γρήγορη και αποτελεσματική

διαδικασία για αλλαγή του χρώματος των δοντιών, με σχετικά χαμηλό κόστος. Με τη διαδικασία αυτή τα δόντια μπορεί να γίνουν λευκότερα αρκετούς χρωματικούς τόνους, αναλόγως την περίπτωση.

Πονάει;

Όχι. Είναι πιθανόν να παρουσιαστεί ευαισθησία των δοντιών, η οποία όμως είναι απόλυτα διαχειρίσιμη και παροδική.

Τι πρέπει να προσέχω;

Μετά τη λεύκανση, το χρώμα που επιτυγχάνεται σταθεροποιείται σε δύο βδομάδες. Κατα τη διάρκεια της όλης διαδικασίας συνίσταται η αποφυγή χρήσης καπνού, κόκκινου κρασιού, τσαγιού και τροφών με χρωστικές ουσίες ή τανίνες.

Πόσο ασφαλής είναι η λεύκανση;

Όταν χρησιμοποιείται επιστημονική μέθοδος λεύκανσης από επαγγελματία οδοντίατρο, είναι μια απολύτως ασφαλής διαδικασία.

Στο ιατρείο, χρησιμοποιούμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην λεύκανση των δοντιών, την συσκευή της Tecno-Gaz (https://www.tecnogaz.com/) .  Τα υλικά που χρησιμοποιούνται πληρούν πλήρως τις τελευταίες αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την λεύκανση των δοντιών (2011/84/EU) και είναι απόλυτα ασφαλή.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα της λεύκανσης είναι σχετικά μόνιμο, αν ο ασθενής είναι προσεκτικός στη χρήση ουσιών με έντονες χρωστικές. Πρέπει να σημειωθεί, ότι το αποτέλεσμα μπορεί να διατηρηθεί πρακτικώς μόνιμο, αν κατά διαστήματα γίνεται μια αναμνηστική δόση λεύκανσης στο σπίτι ή στο ιατρείο και όπως είναι φυσικό, έχει μεγαλύτερη διάρκεια σε ασθενείς που δεν κάνουν καταχρήσεις.